söndag 29 september 2013

Mössa och byxa

Hej hej! 
Ännu en vecka med Klockarbarns utmaning ge värme. Tack för tipsen om vad man kan göra med trasiga tajts. De här byxorna var så söta nertill så jag gjorde en vändbar liten mössa av dem.

 
Min söta modell får visa upp ett par haremsbyxor som setts många gånger i den här utmaningen. Jag lånade idéen med smock som mudd av klockarbarn. Den här smocken har suttit på min favorit bondelid tröja. Tyvärr så sliter man på kläder och de blir håliga... 


Spetsen har suttit på ärmarna. 
Synd bara att jag inte har någon liten bebis som skulle kunna använda de här. 
Trevlig vecka!!! 

söndag 22 september 2013

Återbruk-stjärnfilt

Veckans bidrag till Klockarbarns återbruksutmaning. 
En mjuk stjärnfilt har funnits i vår soffa, men baksidan var sliten. Jag gjorde därför en liten filt som kan få värma någon liten någon annanstans. Baksidan är ett påslakan som det gått hål på. Det är en likadan på gång, sen har jag tänkt att göra kuddfodral till min soffa av resten. 


Mina barn har börjat slita hål på sina tajts, på knäna. Är det någon som har någon idé på vad man kan göra med dem förutom att lappa dem?? 

måndag 16 september 2013

Omlottröja

Utmaningsbidrag till Klockarbarns ge värme. 
Omlottröja sydd av ett mönster som funnits i min mormors samling. Tyget är från ett lakan och banden från ett annat lakan. 

Vad opraktiskt med knytning bak tänker jag. Min kloka kollega sa att det beror nog på att barnen förr skulle ligga på mage. Såklart. ;) Jag ska göra om mönstret så jag får omlotten framtill istället. 

Strykning är inte min grej som ni kanske märkt. ;) 

söndag 8 september 2013

Byxor av tyg i högen.

Ny vecka med nytt bidrag till Klockarbarns utmaning- ge värme.
Och mina sykunskaper utvecklas. ;)




2 par byxor blev det.. tror storleken kan vara 56/62. Med möjlighet att växa på längden. Det ena paret med mudd och det andra paret med knytfunktion. Jag har nitat på metallöljetter, vet dock inte hur praktiskt det är eller hur det håller i längden. 
Hjärtat på byxbenet blev till endast för jag missat att det var ett hål på tyget just där.  

Ha en härlig vecka!!! 

måndag 2 september 2013

Mössa och filt



Klockarbarns återbruksutmaning fortsätter. Här är veckans bidrag, mitt alltså. (Ostruket...) 


Filten är tillverkad av två st olika tröjor och bitar av två gamla lakan. Jag utgick ifrån mumintrollsmönstret och byggde på runt. 



Mössan på lille Emil är tillverkad av tyg från en klänning. Klänningen var från Gangstar. Jag satte ett sidenband runtom. 

söndag 1 september 2013

Armband


I dag har jag tillverkat armband. Till mig själv och som presenter. Det är en rolig hobby! 

Jag har så många idéer nu, så jag behöver lugna ner mig lite. Svårt dock!